Polisen spärrade av ett stort område på platsen under torsdagseftermiddagen. Foto: SVT

Kvinna våldtagen av två män i Eskilstuna – ska ha blivit uppsläpad till buskage

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagseftermiddagen blev en kvinna slagen och utsatt för våldtäkt utomhus i närheten av Gillbergavägen i Eskilstuna. Enligt uppgifter från polisen rör det sig om två gärningsmän.

Strax efter 16-tiden på torsdagen larmades polis till platsen då en man hade mött en kvinna som var i behov av hjälp.

Enligt polisen ska kvinnan, som är i 50-årsåldern, ha blivit slagen och utsatt för en våldtäkt utomhus av två gärningsmän. Hon fördes till sjukhus för vård.

– Som jag uppfattar det var hon på väg för att ta bussen och ska då ha blivit uppsläpad därifrån till ett buskage, säger Elenore Ingårda, gruppchef för grova brott i Eskilstuna.

Planen är att hålla förhör med kvinnan under dagen.

Teknisk undersökning av platsen

Polisen spärrade under torsdagen av en plats vid Gillbergavägen i närheten av Fröslunda IP och genomförde en brottsplatsundersökning.

Enligt förundersökningsledare Thomas Tellebro ska polisen inte ha hittat några fynd på platsen.

Ingen person har gripits och polisen vill komma i kontakt med personer som rört sig i området och kan ha uppgifter som kan kopplas samman med brottet.

Platsen spärrades av under torsdagen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.