Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför har inte polisen en större närvaro på Sveaplan även om de vet att försäljning av droger förekommer? Kommunpolis Peter Sigurd berättar i klippet. Foto: Serafia Olausson

Kylan gör att fler ungdomar samlas på Sveaplan i Eskilstuna: ”En del begår brott”

Publicerad

Under de senaste veckorna har det enligt kommunen och polisen samlats allt fler ungdomar på köpcentret Sveaplan i centrala Eskilstuna – och enligt polisen förekommer även drogförsäljning.

– Narkotikahandel förekommer, det är ingen hemlighet. Vi får kontinuerliga tips om det, säger Peter Sigurd, kommunpolis.

Det är dock inte bara till Sveaplan som ungdomarna vänder sig, utan även liknande centrala gallerior och köpcentrum.

– Sveaplan är ett exempel på de platser där ungdomar visats, speciellt under den här årstiden när många vill ha tak över huvudet.

Uppmanar till vuxennärvaro

Han kan förstå om allmänheten känner oro inför att själva visats på platser där ungdomar samlas, men framhåller även vikten av att leva som vanligt.

– Det ska mycket till för att man själv ska utsättas för något, men jag kan förstå oron när man ser en gruppering av ungdomar. Samtidigt behöver vi fler vuxna ute, det ger en förebyggande och lugnande effekt.

Varför har inte polisen en större närvaro på Sveaplan även om de vet att försäljning av droger förekommer? Kommunpolis Peter Sigurd berättar i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.