Biskopen berättar om hur påsken i år kommer att firas på nya sätt. Foto: SVT

Kyrkan tänker nytt i påsk: Möjliggör gudstjänster i hemmen

Publicerad

Biskopen i Strängnäs stift har gjort upp en agenda med förslag på hur människor ska kunna fira påskens gudstjänster i hemmet. Han kommer även att lägga upp ett filmklipp varje dag.

– Då tänker man kanske att man var med på något sätt, säger han.

Det kommer att bli en speciell påskhelg, då coronaviruset sätter stopp för många firanden. Kyrkan kommer fortsatt hålla öppet, men då många i riskgrupperna inte kan ta sig dit har man fått tänka om.

– Vi har hela tiden sagt att vi inte ska ställa in, utan istället ställa om, säger Johan Dalman, biskop för Strängnäs stift.

En del församlingar kommer att livesända gudstjänsterna och andra kommer att vara utomhus. Biskopen har även spelat in ett filmklipp för varje dag som läggs upp på Svenska kyrkans hemsida, för att människor ska kunna fira hemifrån och samtidigt känna en gemenskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.