Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En ladugårdsbyggnad har brunnit ner sedan en brand bröt ut vid fyratiden på lördagen. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Ladugårdsbrand i Katrineholm – byggnader har brunnit ner

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt i Sköldinge i Katrineholm under lördagseftermiddagen. Två byggnader har brunnit ner och, elden sprider sig till närliggande byggnader. Flera stationer är på plats för att bekämpa branden.

Larmet kom in strax innan klockan 16 på lördagen och branden tros ha startat i en spannmålstork.

– Det är två byggnader som är helt nedbrunna, och fler byggnader som är skadade, säger Mikael Kalered, vakthavande befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland.

Inledningsvis var räddningstjänsten på plats med personal från tre stationer, och helikoptrar har kallats in från MSB för att vattenbomba. Vid 19-tiden meddelade räddningstjänst dock att helikoptrarna samt två stationer har kunnat lämna platsen.

Fullt pådrag även under söndagen

Vid lunchtid på söndagen meddelade räddningstjänsten att eftersläckningsarbetet fortsätter för fullt med sex enheter på plats, samt personal från MSB. Bland annat har det uppstått problem med förhöjda temperaturer i delar av byggnaderna.

Inga personer ska ha skadats i samband med branden enligt räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.