Foto: Svenska fotbollsförbundet

Landslagsmålvakt kan bli AFC-spelare

Uppdaterad
Publicerad

Den nyblivna landslagsmålvakten i fotboll Tim Erlandsson kan vara på väg till AFC Eskilstuna.

Det skriver fotbollskanalen i samband med att Tim Erlandsson kallats in som ersättare till det svenska fotbollslandslagets januaritrupp. Och AFC bekräftar nu att man är intresserade av Tim och att man tagit kontakt.

”En väldigt bra målvakt”

– Vi har diskuterat hans namn, han är en väldigt bra målvakt, men vi har fler på listan, säger Azad Budak sportchef i AFC Eskilstuna.

Enligt Azad är Tim Erlandsson ett av toppnamnen på önskelistan över målvakter och eftersom man i nuläget bara har en målvakt är en målvaktsvärvning prioriterad. Men ännu är inga konkreta förhandlingar inledda.

Har pratat med agenten

– Vi har pratat med hans agent men inte mer än så, vill inte störa honom nu när han är på landslagsläger, säger Azad Budak.

Vad sa agenten?

Att Tim trivs bra i sin klubb, men att han får för lite speltid och vill spela mer, säger Azad Budak.

Hur ser det ut annars på värvningsfronten?

– Vi jobbar på flera fronter och väntar svar på flera kontraktförslag som är ute just nu som vi hoppas få klart med inom kort, säger Azad Budak.

Vad är viktigast nu förutom en ny målvakt?

Vi tittar på flera spelare, vi har sjutton kontrakterade spelare i dagsläget och räknar med drygt tjugo spelare totalt i truppen, Azad Budak.

Tim Erlandssons agent Jonathan Chalkias uppger till fotbollskanalen att inget är klart, men att man tittar på olika alternativ för att Tim ska få mer speltid.

Utlåning i första hand

Tim Erlandsson som tidigare spelade i Halmstad och numera tillhör Nottingham Forest i engelska andraligan Championship, ersätter Patrik Carlgren i Janne Anderssons landslagstrupp som presenterades under onsdagen. Enligt fotbollkanalen handlar en eventuell övergång i första hand om en utlåning från Nottingham till Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.