En personbil krockade med ett träd utanför Katrineholm på torsdagen. Foto: SVT

En död efter krock med träd utanför Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i övre tonåren har omkommit i en trafikolycka sedan bilen han färdades i kört in i ett träd under torsdagskvällen. I bilen färdades även en man i 35-årsåldern som nu vårdas på sjukhus.35-åringens skador bedömdes på fredagsförmiddagen som allvarliga.

– Patienten är allvarligt skadad och tillståndet var kritiskt, men har nu stabiliserats, säger Annika Östman kommunikatör på Karolinska universitets sjukhuset i Solna, dit mannen fördes med ambulanshelikopter.

Till en början satt mannen och pojken fastklämda i bilen som vikt sig runt trädet. Vid 22-tiden hade räddningstjänsten fått loss personerna.

– Vi har tagit loss två personer och vi har flera ambulanser på plats. Även en helikopter som håller på att lastas, säger Daniel Rosenlund, yttre befäl.

Strax före 23-tiden uppger polisen att en av passagerarna, en ung pojke i övre tonåren, har avlidit.

En förundersökning om vållande till annans död har upprättats. Fordonet kommer att tas i beslag för teknisk undersökning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.