Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Tobias Sternhag

Skottlossning i centrala Eskilstuna – sköt mot hus

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 20 under lördagskvällen larmades polisen om skottlossning i Eskilstuna. Ett flertal skott ska ha avlossats vid och mot ett bostadshus på Bellmansplan.

När polisen tog sig till platsen kunde de bekräfta att det var skottlossning som hörts. Ännu har ingen hittats skadad och ingen har heller gripits för brottet. Det finns heller ingen misstänkt gärningsperson i nuläget.

Platsen är avspärrad och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott.

– Det var mycket folk i rörelse på platsen när vi kom fram. Mycket av vårt jobb nu handlar om att samla in så mycket vittnesmål som det går. Om man varit på platsen och har någon information får man gärna höra av sig till oss och det är bra att göra det så snart som möjligt, säger polisens presstalesperson Tommy Thorngren.

På söndagsmorgonen meddelar polisen att tekniker är klara på platsen och att avspärrningarna i området har hävts.

I nuläget finns ingen misstänkt för brottet och polisen har inte heller kommit i kontakt med någon som har skadats i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.