Den misstänkta brottsplatsen i Årby är avspärrad, men ingen skadad har hittats. Fotograf: Tobias Sternhag

Två skottlossningar i Eskilstuna under lördagen

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen larmades polisen till två skottlossningar i Eskilstuna, som ska ha inträffat inom loppet av några minuter. Två personer har anhållits under natten till söndagen.

Det första larmet inkom vid 17.15 och gällde en skottlossning nära en lekplats i stadsdelen Årby. Bara några minuter senare larmades polisen till en skottlossning i Nyfors.

Båda platserna spärrades av. Polisen hittade ingen som skadats i samband med händelserna.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Lekplatsen ska dessutom vara samma plats där en kvinna och ett barn skottskadades i slutet av augusti.

En bild från Årby visar att minst fem skott skjutits genom en portingång.

Har hittat hylsor

– Vi vet inte vad som hänt, men vi har haft många inringare som uppger att de hört skottlossning. Och vi har patruller på plats som också har bekräftat det här. Vi håller på och jobbar med det på plats just nu så vi har svårt att ge detaljer i nuläget. Hylsor ska ha hittats men jag kan inte säga hur många, säger Johan Häggh vid polisen, om larmet i Årby.

Händelserna rubriceras som försök till mord samt grovt vapenbrott.

Två anhållna

På söndagsmorgonen bekräftar polisen att två personer anhållits under natten, men vill i dagsläget inte lämna några ytterligare uppgifter om fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet