Polis fick jobba flera timmar med att hänvisa trafikanter till de yttre körfälten. Foto: Pontus Stenberg

Lastbil körde genom mitträcke på E4:an

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil körde in i mitträcket på E4:an och kom över på motsatt körfält. Olyckan skedde mellan Tystberga och Lästringe strax efter klockan sex under onsdagkvällen. Det är andra olyckan på E4:an under dagen där en lastbil är inblandad.

– Dragbilen har kört ner cirka 50 meter räcke och kommit över på motsatt körfält. Det är väldigt halt på platsen, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen.

Lastbilen började läcka deisel och räddningstjänst var snabbt på plats för att stoppa läckaget. Vid 22-tiden hade bärgare inte lyckats få bort lastbilen, enligt Trafikverket. Trafiken kunde dock gå i de yttre körfälten i båda ritkningarna.

Ingen person kom till skada, enligt Polisen.

Andra olyckan under samma dag

Tidigare under onsdagen skedde en annan olycka på E4:an då en lastbil och en plogbil krockade. Olyckan skedde i närheten av Vagnhärad i riktning mot Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.