En fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter efter en allvarlig krock mellan en lastbil och personbil på väg 55 söder om Katrineholm. Foto: Pontus StenbergVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kvinna död i trafikolycka utanför Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 70-årsåldern avled i den svåra trafikolycka som inträffade söder om Katrineholm vid Strångsjö under måndagen. I bilen färdades också en man i samma ålder som fördes med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset.

– Jag vet inget om mannens skadeläge i nuläget. Båda var hemmahörande i Hälsingland och vi har underrättat anhöriga, säger polisens presstalespersson Monica Bergström.

Enligt Monica Bergström ska det ha varit halt vid olyckstillfället.

Hamnade i kläm

Enligt räddningsledare Patrik Mannsbart blev personbilen krossad mellan en tankbil och en lastbil.

– Det framförvarande fordonet hade av någon anledning stannat, kanske för att det var så halt att den inte kom upp för backen. Personbilen stannade bakom, men när nästa fordon kom hade det inte någon möjlighet att stanna utan tryckte in personbilen i det framförvarande fordonet, säger han.

I olycksområdet är det 2:1-väg, och med anledning av köerna var räddningstjänsten tvungen att såga sig igenom mitträcket en bit från olycksplatsen för att ta sig fram.

Trafiken stoppades helt under olyckan under flera timmar till sent på måndagskvällen.

– Det norrgående körfältet kommer att vara avstängt under större delen av dagen. Lastbilen står fastkilad tvärsöver vägen, sade Patrik Mannsbart under måndagen.

Den avlidna kvinnans anhöriga har underrättats.

Lastbilssläp av vägen 

Efter olyckan leddes trafiken om via väg 216 mot E4 men strax före halv åtta på måndagskvällen stoppades trafiken även där. 

– Det är ett lastbilssläp som halkat av vägen och bärgare är beställd, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Flera trafikolyckor under måndagen

En dryg mil därifrån inträffade ytterligare en olycka; en lastbil som körde genom mitträcket. Även där påverkades trafiken.

Strax efter klockan 12 kom ännu ett larm om en trafikolycka i närheten av Sköldinge på väg 55 utanför Katrineholm. Enligt larmuppgifter till räddningstjänsten var det en personbil som hade hamnat i diket.

Ytterligare ett larm kom in vid klockan 12.30 om en seriekrock med uppåt sju personbilar inblandade. Olyckan skedde på väg 55 vid Hagstugan mot Katrineholm och räddningstjänsten hade svårt att ta sig fram till olycksplatsen.

– De uppgifter jag har fått initialt är att det handlar om någon form av kökrock relaterad till någon av de andra olyckorna, sade Erik Terneborn, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

Senare stod det klart att ingen person hade blivit allvarligt skadad, förutom i den första olyckan. Seriekrocken ska ha skett i låg hastighet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Katrineholm

Mer i ämnet