Liberalerna vill döpa om Flen

Publicerad

Är Flen ett omöjligt namn att marknadsföra? Det tycker Liberalerna som nu vill byta namn på kommunen.

Partiet, som för några år sedan själva bytte namn från Folkpartiet till Liberalerna, tror att ett nytt namn skulle innebära att lyft för Flen.

– Flen som namn är negativt laddat, det är svårt att marknadsföra på ett bra sätt, säger Oxana Erixon, ordförande för Liberalerna i Flen.

Men handlar det inte om andra saker än om namnet?

– Byta namn löser inget, man måste göra andra saker. Men om det inte händer något när man gör som vanligt, så måste man kanske bryta och göra något annat, säger Oxana Erixon.

Frågan lyftes efter att Oxana Erixon blivit tillfrågad igenom Eskilstuna-kurirens valsajt.

Stenshammar eller Båven

Utöver att göra Flen lättare att marknadsföra tror Oxana Erixon att ett nytt namn skulle skapa en större känsla av samhörighet bland kommunens invånare. Flen är också namnet på kommunens huvudort, och människor som bor utanför staden känner sig inte alltid som Flensbor menar hon.

Vad Flen skulle heta istället lämnar hon öppet. Två alternativ som diskuterats är Båven, efter sjön i kommunen, eller Stenhammar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 - #dinröst

Mer i ämnet