Foto: TT

Lillprinsen får utkiksplats

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vad som blir Sörmlands gåva till den nydöpte hertigen. I dag fick prins Alexander ta emot presenten från landshövdingen Liselott Hagberg.

Den lille prinsen döptes idag i Drottningholms slottskyrka och landshövding Liselott Hagberg var på plats för att lämna över dopgåvan från hertigdömet Sörmland: en utkiksplats och stig ska anläggas i Nynäs naturreservat i prinsens ära.

– Vi tror och hoppas att gåvan kommer att skänka glädje inte bara till hertigen, utan även inspirera fler att upptäcka och njuta av den sörmländska naturen, säger Liselott Hagberg i ett pressmeddelande.

Planeringen och arbetet med både stigen och utkiksplatsen kommer att inledas under slutet av året. De kommer att placeras i norra delen av reservatet, nära Giselsjön. Helt klar hoppas man att presenten ska stå under 2018.

Flera är med på presenten

Gåvan lämnades över av landshövdingen, men det är flera parter som bidrar. Bland annat länets alla kommuner, landstinget, regionförbundet och en rad lokala företag.

Den lille prinsen fick även två böcker av landshövdningen: Första Fågelboken av författaren Lars Klinting och Dagfjärilar i Södermanland – en fälthandbok, utgiven av länsstyrelserna i Södermanlands och Stockholms län.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.