Logistikparken hoppas bli mer attraktiv

Uppdaterad
Publicerad

När Amazon Web Services nu etablerar sig i Eskilstuna logistikpark tror VD:n att det kommer att locka fler företag till kommunen.

Det är en glad VD för Eskilstuna logistik och etablering vi träffar i logistikparken efter att det stått klart att Amazon Web Services snart börjar bygga ett av sina tre nya datacenter på platsen.

”Sjukt stolt och nästan rörd”

– Jag är sjukt stolt och nästan rörd över att vi lyckas få en sån här globaletablering till lilla Eskilstuna, det är fantastiskt, säger VD:n David Hofmann.

Till ytan största kunden

Exakt var företaget kommer att ligga på området får han inte berätta ännu, men han säger att det till ytan blir den största kunden hittills, men hur det blir med arbetstillfällen vågar han inte uttala sig om.

– Det blir många arbetstillfällen och man kommer över tid att bygga ett flertal byggnader på sin mark som är tio gånger så stor som det där lagret, säger David Hofmann, och pekar mot ett gigantiskt sportlager bakom honom som snart står klart.

Kommer att locka fler företag

Och David tror att etableringen kommer att betyda mycket, både för Eskilstuna och logoistikparken.

– Ja, jag tror att den sådan här stor aktör kommer att locka fler kunder hit, säger David Hofmann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.