William Karlsson från Katrineholm kör i år F4-racing på klassiska banor ute i Europa. Foto: SVT

Lokala förartalangen får chans i Europa: ”Dröm går i uppfyllelse”

Publicerad

16-årige William Karlsson från Katrineholm har skrivit på för det österrikiska teamet Renauer. Under säsongen kör han därmed i en nystartad F4-serie på klassiska banor ute i Europa.

– Målet är att vinna mästerskapet, säger William Karlsson.

Förra säsongen vann han de nordiska mästerskapen i serien Formula Nordic och sedan dess har sökandet efter nästa steg i karriären pågått för fullt. Nu står det klart att det blir ett äventyr i Europa på klassiska F1-banor som Hungaroring och Monza.

– Det känns fantastiskt. Det är en dröm som går i uppfyllelse och ett steg närmare målet att köra Formel 1, säger William Karlsson.

”Målet är alltid att vinna”

Serien innehåller totalt sju race och det första körs på Hungaroring utanför Budapest 8-10 april. Sedan körs det bland annat i Österrike, Tjeckien och så på Monza i Italien, där serien avslutas i slutet av oktober.

För William blir det körning i hård konkurrens, inte minst med den österrikiske teamkamraten Tim Miedl.

– Målet är alltid att vinna och så kommer det alltid att vara. Jag kommer att kunna utmana om segrarna, säger Karlsson.

Gymnasiestudier samtidigt

Samtidigt ska studierna skötas. Första året på ekonomiprogrammet på gymnasiet i Katrineholm avslutas till våren.

– Det blir ju en utmaning det också. Men det gäller att göra klart allt innan jag åker så att jag kan fokusera fullt ut på körningen sen, säger William Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.