Hör gruppchefen Tobias Kjell, här med kollegan Jennica Larsson, om varför det har blivit lugnare i Brandkärr, efter en tid av oroligheter. Foto: SVT

Polisen om Brandkärr när tongivande kriminella sitter inne: ”Har blivit lugnare”

Uppdaterad
Publicerad

Brandkärr i Nyköping plågades under en tid av upprepade skottlossningar, stenkastningar och hot mot blåljuspersonal. Men numera är det betydligt lugnare i Brandkärr. Detta efter att tongivande kriminella gestalter från området nu sitter fängslade.

– Det har blivit lugnare för oss och mindre påverkan på lokalsamhället, säger Tobias Kjell, gruppchef för områdespolisen.

Den 18 september förra året vaknade Nyköpingsborna till nyheten om en ung man som skjutits till döds vid busshållplatsen nära Långbergsskolan i Brandkärr. En 24-årig man greps och dömdes för mordet och enligt polisen i Nyköping satte det punkt för en period av av händelser som framkallade stora rubriker i media.

Utöver skottlossningar så hade andra oroligheter som stenkastning och hot mot blåljuspersonal förekommit under en längre tid.

Fokus på: Brandkärr

– Vi hade stök som vi tror kom från att äldre triggade igång yngre för att vi var här och störde.  

Enligt polisen i Nyköping så är nu många av de som låg bakom oroligheterna lagförda och Brandkärr är en lugnare plats än för 1-2 år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fokus på: Brandkärr

Mer i ämnet