Föreningen ordnar en rad aktiviteter med syftet att stärka mammorna. Hör grundaren Anja Nordenfelt om vad deltagarna får göra under träffarna. Foto: SVT

Mamma United ska lyfta kvinnor i utanförskapsområden

Publicerad

Föreningen Mamma United vill lyfta och stärka mammor i socialt utsatta områden, och nu har föreningen etablerat sig i Eskilstuna.

– För att få kvinnor i de här områdena integrerade krävs kunskap, säger Anja Nordenfelt, grundaren av föreningen.

Föreningen startade förra året och finns sedan tidigare i Västerås och Sigtuna i Stockholm. Grundaren Anja Nordenfelt säger att hon sett att det finns ett stort behov av riktade insatser i utsatta områden.

– Vi vill framför allt nå mammor i de här områdena där resurserna är begränsade. För vi vet att mammorna i de här områdena har en förväntat kortare livslängd och det vill vi vara med och försöka motverka, säger hon.

Rekryterar deltagare

Föreningen arbetar med att få fler in deltagare och har bland annat kontakt med barnavårdscentraler, SFI och komvux.

–  Förhoppningen är ju att mammorna själva blir ambassadörer för andra mammor så att de kan sprida kunskapen om föreningen så att fler kan delta, säger hon.

Även flera bostadsbolag i Eskilstuna stödjer föreningen.

Vad får mammorna göra i föreningen? I klippet längst upp berättar grundaren Anja Nordenfelt mer om det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.