Polisen genomförde en teknisk undersökning den 25 januari. Foto: SVT

Man åtalad för tre våldtäktsförsök i Nyfors

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern åtalas nu efter de två misstänkta våldtäktsförsöken i Nyfors i Eskilstuna den 25 januari. Mannen misstänks för ytterligare ett våldtäktsförsök som ska ha ägt rum två dagar tidigare.

För en månad sedan rapporterade SVT om att en man anhållits efter två misstänkta våldtäktsförsök i stadsdelen Nyfors.

När åklagaren nu åtalar mannen misstänks han för ytterligare ett våldtäktsförsök – på Zetterbergsgatan i samma stadsdel två dagar tidigare.

I alla tre fallen ska mannen ha tagit tag i kvinnorna och därefter fått ner dem på marken för att sedan sätta sig på dem. När han väl fått ner dem ska mannen enligt åklagaren ha försökt att våldta dem. Alla tre gångerna avbröts han sedan kvinnorna gjort motstånd och vittnen kommit till platsen.

Erkänner ofredande i Halmstad

Enligt åtalet ska mannen vid ett av tillfällena ha legat över en kvinna, hållit för hennes mun och sagt till ett förbipasserande vittne att det var hans flickvän.

I samtliga tre fall nekar mannen till brott samtidigt som han vidgår händelseförloppet.

Utöver de tre våldtäktsförsöken åtalas mannen för ett ofredande i Halmstad den 28 juni förra året. Då ska mannen ha tagit tag i en kvinna och tryckt henne mot en vägg vid järnvägsstationen.

Till skillnad mot fallen i Eskilstuna erkänner mannen att han ofredat kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.