Under lördagskvällen spärrades området av för teknisk undersökning. Foto: Filip Lundh

Två personer anhållna misstänkta för mordförsök i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen attackerades en man i Eskilstuna. Mannen fördes till sjukhus med livshotande skador. Två personer är nu anhållna på sannolika skäl misstänkta för mordförsök.

Det var vid 19:30-tiden som en man i 35-årsåldern anfölls i närheten av en matbutik på Gillbergavägen i Eskilstuna. Enligt polisen ska han ha attackerats med ett vasst föremål. Mannen fördes till sjukhus och skadeläget beskrevs som allvarligt. Mannens tillstånd är nu enligt polisen stabilt.

Under natten mot söndagen grep polisen en man i 30-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern. De anhölls under söndagsförmiddagen på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Polisen gick tidigare ut med att kvinnan var anhållen misstänkt för skyddande av brottsling, men rubriceringen är nu mordförsök.

Bakgrunden till händelsen är enligt polisen oklar.

– Men det finns tecken som tyder på att personerna har haft kontakt med varandra innan händelsen. Men om det betyder att de känner varandra kan jag inte säga, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.