Man häktad misstänkt för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern häktades under tisdagen på sannolika skäl för flera fall av våldtäkt mot barn och köp av sexuell handling av barn vid Nyköpings tingsrätt.

Mannen anhölls i lördags misstänkt för tre fall av våldtäkt mot barn, en våldtäkt samt sex fall av köp av sexuell handling av barn.

Det rör sig om tio brottsmisstankar och brotten ska ha begåtts på en adress i centrala Katrineholm från mitten av januari till slutet av augusti.

Häktades på sannolika skäl

Under tisdagen häktades mannen i 20-årsåldern på sannolika skäl vid Nyköpings tingsrätt.

– I nuläget är det två målsägande. Vi ska vidta flera utredningsåtgärdar och det kan vara så att det blir flera, säger kammaråklagare Johanna Levin.

På grund av förundersökningssekretess vill åklagaren inte uttala sig om hur mannen kommit i kontakt med målsäganden.

– Det kan jag inte uttala mig om. Men vi jobbar på med den här utredningen, dels ska flertalet personer höras sen ska vi vidta vissa utredningåtgärder som jag inte vill gå in närmare på.

15 oktober ska åtal väckas och mannen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.