Arkivbild. Foto: Robin Persson/SVT

Man döms till fängelse och utvisning för grov narkotikasmuggling

Uppdaterad
Publicerad

En 36-årig man dömdes under måndagen vid Nyköpings tingsrätt till fängelse i två år och fyra månader för grov narkotikasmuggling.

Den 8 september 2019 ankom den tilltalade mannen i 36-årsåldern till Skavsta flygplats i Nyköping via ett flyg från Bryssel. Tulltjänstemän stoppade mannen när han valde att gå den vägen som betyder att man inte har något att förtulla. 

Fann främmande föremål i kroppen 

Under kontrollen misstänkte tulltjänstemännen att han hade svalt narkotika och det beslutades om en kroppbesiktning. Under en röntgenundersökning framkom det att han hade cirka 20 främmande föremål i kroppen, något som visade sig vara 18 kapslar innehållande kokain. 

Totalt var det 144 gram kokain, vars renhetsgrad var 90 procent som anses vara speciellt hög enligt Nationellt forensiskt centrum.

Fängelse och utvisning

Mannen som tidigare är ostraffad har erkänt gärningen och döms till fängelse i två år och fyra månader för grov narkotikasmuggling, vid Nyköpings tingsrätt. Den tilltalade utvisas även från Sverige och förbjuds att återvända hit före oktober 2029. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.