Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ungefär 30 hemvärnssoldater var på plats vid Stavsjöbruk under sökinsatsen. Foto: Pontus Stenberg

Man försvunnen i Stavsjö utanför Nyköping – polisen får hjälp av hemvärnet

Uppdaterad
Publicerad

En man som försvann vid Stavsjö väster om Nyköping har fortfarande inte hittats. Mannen som är i 70-årsåldern förvann vid sin bostad i onsdags och polisen har nu fått hjälp från hemvärnet.

– Vi misstänker inte något brott i nuläget, säger Angelica Israelsson Silfver, polisens presstalesperson.

Polishelikopter, drönare och hundpatruller. Resurserna som polisen lagt ner på att försöka hitta den försvunna mannen har varit stora under dagen och natten. Mannen som försvann vid niotiden under onsdagsförmiddagen har inte någon känd sjukdomsbild säger polisen.

– Vi har pratat med anhöriga för att få reda på var han brukar röra sig, säger Angelica Israelsson Silfver.

Kan inte spåra telefonen

Sökområdet har varit svårt då det består av mycket skog och vatten. Polisen har också försökt spåra mannens telefon med hjälp av mobilpositioneringen men det har inte gett något resultat. Hans mobil var senast uppkopplad igår.

– Den ger oss inte den senaste platsen, säger hon.

Hemvärnet hjälper till

Polisen har kallat in hjälp från hemvärnet som har omkring 30 soldater vid Stavsjöbruk som är samlingsplatsen. Missing people, sjukvården och buss- och taxibolagen har också kontaktats.

– Vi har kollat med bussbolagen om det kan vara någon som sett honom kliva på någon buss. Inga sjukhus har heller rapporterat om att han sökt sig till dem för vård, säger hon.

Kolla bodar och skjul

Polisen uppgav på torsdagskvällen att sökinsatsen pågår. Patrullerna har bland annat knackat dörr i området och uppmanar allmänheten att kolla bodar och skjul.

Får in tips

Polisen uppger under fredagen att mannen fortfarande inte är hittad och att sökinsatsen pågår.

– Vi har sökt väldigt länge men det är räddningsledaren som hanterar beslut om hur länge vi kan hålla på. Tips har kommit in men än så länge har inte de tipsen renderat i att vi har påträffat honom, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer