En av lådorna med cigaretter som hittades i mannens lokal. Foto: Polisens förundersökning

Tusentals smuggelcigaretter beslagtogs – man döms i rätten

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern från Eskilstuna har dömts i tingsrätten efter att ha förvarat flera kartonger med smugglade cigarettpaket.

Det var i juni 2016 som polisen tillsammans med kommunen gjorde ett tillslag i en lokal i Eskilstuna. I lokalen fann polisen hundratals cigarettpaket, varav en del var smuggelgods. Mannen har i förhör sagt att han har köpt tobaksvarorna för ett billigt pris från en, för honom, okänd man.

I domen framkommer det att varorna kommer från ett land utanför EU. Tingsrätten menar att mannen måste ha insett att varorna varit föremål för brott.

Polisen hittade även över 100 cigarettlimpor, med tio paket i varje, och totalt 27 kilo råtobak som mannen inte skattat för.

Han döms för olovlig befattning med smuggelgods och olovlig befattning med punktskattepliktiga varor. Mannen döms till villkorlig dom och dagsböter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet