Polisens tekniker undersökte platsen vid midnatt. Foto: Pontus Stenberg

En anhållen efter misstänkt mord i Flen

Uppdaterad
Publicerad

En förundersökning om mord har inletts sedan en man hittats död i en lägenhet i Flen. En man i 35-årsåldern sitter anhållen skäligen misstänkt för mord.

Det var vid cirka klockan 17 på lördagseftermiddagen som en man, mellan 50 och 60 år gammal, hittades död i en lägenhet i Flen. Polis kallades till platsen efter att anhöriga uttryckt oro för honom, skriver TT.

Enligt polisens hemsida så finns det omständigheter på platsen som gör att man inte kan utesluta att ett brott begåtts.

Under natten till söndagen har polisen genomfört en teknisk undersökning i lägenheten. Ärendet rubriceras som misstänkt mord.

En man i 35-årsåldern sitter anhållen skäligen misstänkt för mord.

– Han hämtades in under gårdagskvällen och anhölls strax innan klockan 23, säger jourhavande  förundersökningsledare Johan Carlsson.

Efterlyser tips

Polisen vill inte närmare gå in på detaljer kring omständigheterna. Det är i dagsläget inte känt om den gripne mannen har koppling till den omkomne. Ingen annan än den döde fanns i lägenheten när polisen kom dit.

– Har man tips så får man gärna höra av sig till polisen, säger vakthavande befäl Joel Gerdin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.