Foto: SVT

Man hittad med stickskador i Råbergstorp

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats med stickskador på överkroppen i Råbergstorp i Eskilstuna. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt dråpförsök.

Larmet om en misshandel i Eskilstunastadsdelen Råbergstorp inkom klockan 15.42 på torsdagen. När polisen kom till platsen påträffades en man i 40-årsåldern med stickskador på överkroppen.

– Det ska ha skett inomhus och vi håller på och hör personer och knackar dörr just nu. Han var vid medvetande när vi kom dit, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Eskilstuna

Mannen fördes till sjukhus med ambulans med okänt skadeläge, skriver polisen på sin hemsida. En misstänkt gärningsman ska ha lämnat platsen innan polis anlände.

Lägenhet avspärrad

I en presskommuniké bekräftar ledningsansvarig sjuksköterska vid akutmottagningen på Mälarsjukhuset att en patient kommit in efter en misshandel, men ger ingen information om skadeläget.

En lägenhet har spärrats av för teknisk undersökning och en förundersökning om misstänkt försök till dråp har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet