Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när polisen arbetar på platsen där skjutningen skedde i Skiftinge. Foto: Lena Michanek/SVT

Man anhållen efter skjutning i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern vårdas på sjukhus efter att ha blivit skjuten i Skiftinge i Eskilstuna under onsdagskvällen. En man i 30-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för försök till mord och polisen söker nu efter fler iakttagelser från kvällen.

– Vi hoppas att fler som sett något kontaktar oss, säger Peter Sigurd, kommunpolis i Eskilstuna.

Under onsdagskvällen anlände polisen till Skiftinge efter larm om höga smällar. Inledningsvis var det oklart om exakt brottsplats, men en halvtimme senare hade ett område spärrats av utomhus och en kriminalteknisk undersökning genomfördes under kvällen.

– Tekniker har jobbat på platsen och det kommer att framkomma om och vad de har funnit, säger Peter Sigurd, kommunpolis i Eskilstuna, under en presskonferens på torsdagen.

Känd av polisen sedan tidigare

Den skadade mannen är i 35-årsåldern och ska enligt polisens uppgifter inte ha livshotande skador. En förundersökning gällande försök till mord har inletts och en man i 30-årsåldern har gripits skäligen misstänkt för försök till mord. Enligt polisen är den anhållne känd för polisen sedan tidigare. Men polisen vill inte uttala sig i nuläget om skjutningen är kopplad till gängkriminalitet.

– Just nu är det väldigt tidigt i utredningen men en person som togs in till förhör igår är anhållen, skäligen misstänkt för försök till mord, säger Peter Sigurd.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunpolis Peter Sigurd om den misstänkte gärningsmannen. Foto: SVT

”Hoppas fler kontaktar oss”

Polisen efterlyser nu tips från vittnen som kan ha rört sig i området under onsdagskvällen.

– Vi har arbetat aktivt på platsen. Spärrat av och avsökt spår. Försökt få tag på vittnen. Det finns en del iakttagelser från området men vi hoppas att fler som sett något kontaktar oss, säger Peter Sigurd och fortsäter:

– Det vi också gör är att vi kommer jobba trygghetsskapande i området. Vi kommer försöka visa oss så mycket som möjligt i Skiftinge och prata med invånare som bor där för att jobba aktivt med att få upp tryggheten där.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet