En man skottskadades under söndagskvällen i Katrineholm. Foto: Pontus Stenberg

Man skjuten i Katrineholm – polisen söker vittnen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern hittades skottskadad på Jägaregatan i Katrineholm under söndagskvällen. Han fördes till sjukhus, men skadorna tros inte vara livshotande. Ingen har gripits för brottet.

Den skottskadade mannen, som sedan tidigare är känd av polisen, har under söndagskvällen förhörts.

– Han är tidigare dömd för bland annat våldsbrott och narkotikabrott, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisregion öst. 

Inga vittnen

Det var mannen själv som larmade polisen till platsen tjugo över åtta under söndagskvällen. Han påträffades i anslutning till en entré till ett flerfamiljshus. Ännu finns ingen misstänkt och inte heller några vittnen. 

– Därför är vi intresserade av att prata med personer som har befunnit sig i närheten av Jägaregatan runt den här tiden, säger Thomas Agnevik.

Brottsplatsen har undersökts och är inte längre avspärrad. Skjutningen är i nuläget rubricerad som ”Försök till mord”, men det kan komma att ändras, inflikar Thomas Agnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.