Man köpte sex av barn – betalade med cigaretter

Uppdaterad
Publicerad

En i dag 46 år gammal man hemmahörande i Stockholmstrakten, har dömts av Nyköpings tingsrätt för två fall av våldtäkt mot barn. Brott som begicks för 15 år sedan. Ett av övergreppen begick han i Oxelösund.

Enligt domen har mannen för 15 år sedan haft kontakt med en underårig flicka via internet. Mannen ska ha stämt träff och haft sex med flickan mot betalning i form av cigaretter. Även en kompis till den första flickan ska ha haft sex med mannen och även den här gången handlade det om betalning i form av cigaretter.

Mannen åtalades för tre fall av våldtäkt mot barn, men i ett av fallen menar Nyköpings tingsrätt att bevisen inte håller. Bland annat på grund av att det är så länge sedan och att den då underåriga flickans berättelse inte hänger samman.

De två våldtäkter som mannen döms för utspelade sig i Stockholm och i Oxelösund.

Mannen döms, mot sitt nekande, till tre års fängelse och ska dessutom betala skadestånd om 110 000 kronor var till de båda brottsoffren plus ränta från brottsdatumet tills dess betalning sker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.