Enligt polisen så var det i en skogsdunge mellan Rosvalla och Nyköpings högstadium som händelsen utspelade sig. Hör SVT:s reporter Robin Persson berätta från brottsplatsen. Foto: SVT

Mordförsök i Nyköping – misstänkt man häktad

Uppdaterad
Publicerad

Sent på onsdagskvällen greps en man misstänkt för att ha skadat en annan person med en kniv. Han häktades inledningsvis för försök till mord men rubriceringen ändrades senare till grov misshandel.

Klockan var 22.34 när polisen fick larm om att en man skadat en annan man med ett tillhygge i Nyköping. Enligt polisen ska händelsen ha föregåtts av ordväxling som gått överstyr.

– De kände inte varandra utan möttes på en busshållplats vid skogsområdet mellan Rosvalla och en skola. Det var där allt skedde, säger Björn Öberg, presstalespeson vid polisen.

Greps av hundpatrull

Den misstänkte, en man i 20-årsåldern, hade lämnat platsen till fots. Han kunde gripas av hundpatrullerande polis en timme senare i området Bryngelstorp.

Den skadade mannen, som också är i 20-årsåldern, fick föras till sjukhus med ambulans.

Till en början var polisen förtegen om vilken sorts skador det handlade om.

Släppt ur häkte

– Det handlar om knivhugg. Mer vill jag inte säga just nu – vi måste höra fler personer, säger åklagare Rahima Ortac efter häktningen.

Tisdagen den 19 maj hade mannen släppts ur häkte och brottsmisstanken ändrats till grov misshandel, rapporterar SN.

Tidningen uppger att offer och gärningsman kände varandra sedan tidigare och att den misstänkte mannen sagt att han agerat i nödvärn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.