Polisen misstänker att mannen blev skjuten vid parkeringen bakom McDonalds i centrala Eskilstuna. Foto: SVT

Man skjuten i centrala Eskilstuna

En man sköts i centrala Eskilstuna under natten. Mannen är förd till Karolinska sjukhuset i Stockholms län och enligt presstjänsten där är läget stabilt.

Larmet om skjutningen kom vid 01.35 natten mot onsdagen. En man i 20-årsåldern hade blivit skjuten i centrala Eskilstuna. Enligt Eskilstunapolisen på Facebook sköts mannen på parkeringen vid McDonalds på Kriebsensgatan och tog sig sedan till Fristadstorget, där han anträffades. Stora delar av torget var avspärrat under natten, men avspärrningarna hävdes vid 06-tiden på morgonen.

Parkeringsplatsen var också avspärrad under morgonen. Även den avspärrningen är nu hävd efter teknisk undersökning.

Okända skador

Mannen fördes först till Mälarsjukhuset, men transporterades under morgonen till Karolinska sjukhuset. Landstinget i Sörmland vill ännu inte yttra sig om hur allvarligt skadad mannen är, men enligt presstjänsten på Karolinska är läget stabilt. Specifikt vilka skador mannen har vill man dock inte gå in på.

Brottet rubriceras som försök till mord, men polisen är än så länge förtegen om mer detaljer kring händelsen.

– Patrullerna sitter fortfarande och skriver rapporter, så jag har inget mer att säga just nu, säger Sörmlandspolisens vakthavande befäl Annica Wehinger Redlund.

Känd sedan tidigare

Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Enligt Eskilstuna-Kuriren är han dömd för narkotikabrott och inbrott på en skola i Eskilstuna.

Polisen är intresserad av iakttagelser från personer som sett eller hört något i samband med brottet.

Mannen hittades skottskadad på Fristadstorget under natten. Foto: Robin Folkö/SVT

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer