Emelie Kjellberg Granebrink och Victor Granebrink valde Mariefred framför storstan. I coronatider då distansarbete blivit vardag spelar det ingen större roll om Victor väljer hemmakontoret i nya villan – och Emilie som måste pendla tar sig snabbt till arbetet tack vara bra förbindelser. I klippet berättar de om hur det är att bosätta sig utanför storstan. Foto: SVT

”Man sparar tid i jämförelse med att bo i Stockholm”

Uppdaterad
Publicerad

Victor och Emilie flyttade från Stockholm till Mariefred. Förutom en lugnare tillvaro har de fått en fin villa inne i stan med stor möjlighet till distansarbete. Dessutom menar de att kommunikationerna är så bra att de gör en tidsvinst om de måste pendla till arbetet.

Victor och Emilie är inte ensamma. Antalet stockholmare som väljer att flytta till de närliggande kommunerna i Sörmland har ökat under pandemin, visar en rundringning som SVT har gjort.

I klippet berättar Victor och Emilie om flytten från Stockholmsområdet och vad det betyder för dem att ha landat i ett nytt hem i Sörmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.