Man död på camping i Katrineholm – stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern hittades svårt skadad på Djulöbadets camping i Katrineholm under natten till söndagen. Han avled senare av sina skador.

– Ingen person är gripen, säger Mikael Larsson, ledningsbefäl vid polisen.

Det var strax innan 04-tiden som larmet kom in. Flera polispatruller anlände till platsen där en svårt skadad man hittades. Han ska enligt polisen ha blivit grovt misshandlad och haft svåra sårskador som orsakats av ett vasst föremål. Han fördes med ambulans till sjukhus där han senare avled.

En förundersökning om mord har inletts. Området spärrades av och polisens tekniker arbetade på platsen fram till 16-tiden på söndagen. Flera vittnen har hörts.

– Det är ett känsligt läge i utredningen och jag kan inte säga ifall vi gjort några fynd, säger Mikael Larsson.

Vid 16-tiden på söndagen hade ännu ingen gripits.

Fotograferar campinggäster

Polisens insats påverkade campingens besökare som blev ombedda att visa sitt ID-kort. Enligt frilansfotografen Pontus Stenberg tog polisen foto på alla som ville ta sig in och ut från campingområdet.

Den avlidne mannen är hemmahörande i Stockholmsområdet. Anhöriga har underättats.

VET DU MER?

Vet du mer om den här händelsen? Tipsa oss på sormland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.