Tågstrulet fortsätter under tisdagsmorgonen. Foto: Pontus Kinnander/SVT

Många inställda tåg även på tisdagen

Uppdaterad
Publicerad

SMHI hade kvar sin gula vädervarning även under delar av tisdagen, vilket innebar tidvis snöfall som bland annat orsakade trafikstörningar. Detta gav många inställda avgångar och förseningar i tåg- och busstrafiken.

Snöovädret ledde framförallt till en fortsatt begränsad tågtrafik. Mälartåg gick ut på sin hemsida med informationen att Trafikverket bett alla tågoperatörer i Stockholm-Mälardalen att dra ner på trafiken även under tisdagen. Detta för att underlätta snöröjning och nödvändigt underhåll.

De sträckor i Sörmland som påverkades till följd av vädret var Norrköping-Nyköping-Stockholm, där fyra tåg ställdes in på grund av rådande väderlek, och ett tåg ställdes in på grund av nedfallet träd på kontaktledningen mellan Kolmården och Stockholm C. Även sträckan Örebro-Eskilstuna-Stockholm-Uppsala drabbades, där 15 tåg ställdes in på grund av rådande väderlek. Det rådde också stopp i trafiken mellan Eskilstuna och Flen på grund av elfel.

Även busstrafiken påverkades med några inställda avgångar och inställda delsträckor till följd av begränsad framkomlighet, detta enligt Sörmlandstrafikens hemsida. De uppgav också att det rådde förseningar på samtliga linjer i Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.