SSAB Oxelösund satsar på fossilfritt stål år 2026. personalchef Tor Bengtsson af Sillén, Plats- och produktionschef Era Kapilashrami och försäljningschef Kjell Bäckman. Foto: SVT

Mångmiljonvinst för SSAB Oxelösund: ”Innebär mer jobb”

Uppdaterad
Publicerad

Ståltillverkaren SSAB Oxelösund ökade vinsten kraftigt under andra kvartalet.

– Det här innebär mer jobb hos oss och våra kunder som kan vara med och utveckla affären, säger Tor Bengtsson af Sillén, personalchef.

För divisionen SSAB Special Steels, där produktionen i Oxelösund är en bärande del, steg rörelsevinsten till 1,1 miljarder kronor. En ökning med 624 miljoner kronor.

– Det här gynnar naturligtvis vår egen affär men även hela samhället runt oss, säger Tor Bengtsson af Sillén.

Fler jobb

Vinsten och den stabila produktionen kommer leda till fler jobb men hur många tjänster det handlar om är oklart.

– Vi anställer kontinuerligt till både produktion och även kvalificerade tjänstemän som behövs genom hela verket för att göra den stora omställningen som vi står inför.

Fossilfritt stål år 2026

Trots att SSAB är ett av de företag som släpper ut mest koldioxid i landet så tror man kunna ha en lösning med fossilfritt stål redan år 2026. Hör plats- och produktionschefen Era Kapilashrami berätta om processen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.