Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Marcelina berätta hur viktigt det var för henne att få hjälp och hur det ändrade hennes beteende. Foto: SVT

BUP-samtalen blev vändningen för Marcelina: ”Förstår inte hur folk stod ut med mig”

Uppdaterad
Publicerad

Marcelina brottades länge med dålig självkänsla och saknade en trygg punkt i livet. Hon sökte sig till BUP och fick kontakt med en kurator som hjälpte henne att hitta rätt.

– Hjälpen har varit avgörande för mig, säger Marcelina.

Idag har livet vänt för henne. Från att ha mått dåligt varje dag och varit aggressiv mot sin omgivning är hon en pratglad och pigg tjej. Hon är en av många som sökt sig till samtalsmottagningarna i Sörmland. Där kan barn och unga mellan 6-17 år med ångest och depression få hjälp. Trycket har hela tiden ökat sedan starten 2016. För att möta upp det trycket har man rekryterat mer personal.

Hör Marcelinas historia om hur samtalen hjälpt henne i klippet ovan.

Kontakta SVT:s reporter

Har du själv vårdats inom BUP eller känner du någon som har gjort det? Är du förälder till ett barn som fått vård eller står i kö? Jobbar du själv inom vården? Hör av dig till mig på aymen.mussa@svt.se

Du har givetvis källskydd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.