Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se projektledaren Anders Wistbacka visa årets scennyhet och hör vad han tycker om Eskilstuna som värdstad. Foto: Serafia Olausson

Mello-projektledaren om Eskilstuna: ”Trivs jättebra”

Uppdaterad
Publicerad

Scen ska byggas, kameror och ljus installeras, och artister ska repetera innan deltävlingen sänds från Eskilstuna under lördagen. Enligt projektledare Anders Wistbacka är Eskilstuna perfekt lämpad för evenemanget.

– Det är en jättefin arena och det passar oss alldeles utmärkt, säger han.

Melodifestivalturnén anlände i söndags och har sedan dess haft fullt upp med att färdigställa allt inför lördagens deltävling.

– Det är en stor apparat. Man kan säga att scenen tar omkring två och ett halvt dygn att bygga. Det måste vara klart till onsdag lunch för då börjar artisterna att repetera.

Tre kriterier

För att välja värdstad för Melodifestivalen finns det tre kriterier som eventet går efter.

– Dels handlar det om arenan och att den är tillräckligt stor. Det handlar också om kringutrymmena och att det finns utrymme för redaktionen. Vi tittar även på att det finns tillräckligt med hotellrum, berättar projektledare Anders Wistbacka.

Se projektledaren Anders Wistbacka visa årets scennyhet och hör vad han tycker om Eskilstuna som värdstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.