Martin Roos, vd för kommunala bolaget Destination Eskilstuna, tror att tävlingen innebär ett lyft för näringslivet i staden. Foto: Jonas Ekströmer/TT / Lina Friberg

Glädje efter mellobeskedet: ”Blir en vecka med Melodifestivalfeber”

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna blir en av värdstäderna när SVT arrangerar Melodifestivalen nästa år. Det är för första gången som det folkkära evenemanget kommer till Eskilstuna.

Det är Melodifestivalens deltävling ”Andra chansen” som kommer att äga rum i Eskilstuna. Den 29 februari nästa år blir Eskilstuna melloturnéns sista stopp innan den slutgiltiga finalen.

”Är supertaggade”

– Vi är supertaggade. Jag tycker att Andra chansen är det finaste efter den stora finalen. Eskilstuna kommer leva upp och de allra flesta kommer nog känna stor stolthet, säger Martin Roos, vd för destination Eskilstuna.

Det är inte första gången Melloturnén kommer på besök i Sörmland. Nyköping har stått värd för Melodifestivalen tre gånger, men för Eskilstuna blir det premiär.

– Vi har jobbat jättelänge på att försöka få hit Melodifestivalen och nu när det äntligen lyckas kommer det bli ett stort lyft för näringslivet, säger Martin Roos.

Prislapp: Tre miljoner

Hur mycket det kommer kosta Eskilstuna kommun är inte helt klart, men tre miljoner kronor är budgeterat. Men kommunala Destination Eskilstuna räknar med att tävlingen kommer att innebära intäkter som täcker utgifterna.

Arrangörerna tror på ordentlig Mellofeber i stan och att Stiga Sports arena kommer bli fullsatt.

– Ungefär 2 800 biljetter per dag kommer släppas, men det kommer vara massa fester och arrangemang hela veckan, säger Martin Roos.

Hit åker Melodifestivalen 2020

1/2 Deltävling 1 – Linköping

8/2 Deltävling 2 – Göteborg

15/2 Deltävling 3 – Luleå

22/2 Deltävling 4 – Malmö

29/2 Andra chansen – Eskilstuna

7/3 Final – Stockholm

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.