Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Misstänkt mord i Skiftinge i Eskilstuna. Foto: Pontus Stenberg

Misstänkt mord i Eskilstuna – bostad avspärrad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen upprättade två avspärrningar vid en flerfamiljsbostad i Skiftinge i Eskilstuna under söndagen. Anledningen: ett misstänkt mord på en man i 35-årsåldern.
– Det kom in som att det hörts ljud som från skottlossning i området. Vid tretiden i natt skickades patruller till området, säger Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef.

Larmet om misstänkt skottlossning i området kom in vid 02.40 natten till söndagen och flera polispatruller skickades till en bostad i Skiftinge i Eskilstuna.

– En man anträffades i en lägenhet. Jag är inte helt säker på om han redan var avliden eller om han avled senare, säger Christer Sjöqvist.

Skott sannolik dödsorsak

Enligt polisen har mannen skjutits.

– Han har sannolikt avlidit till följd av sina skottskador. Men det krävs en rättsmedicinsk undersökning för att vi ska var säkra på det, säger Christer Sjöqvist.

Mannen ska ha varit i 35-årsåldern och två platser i området har spärrats av för kriminalteknisk undersökning.

Än så länge finns ingen frihetsberövad för det misstänkta brottet.

Förhör och teknisk undersökning

– Flera åtgärder har vidtagits. Vi har hållit förhör under natten och fortsätter med det under söndagen. En teknisk undersökning genomförs och vi försöker få en klar lägesbild av vad som hänt. Vi jobbar efter vanliga rutiner vid sådana här händelser, säger Christer Sjöqvist.

Polis med förstärkningsvapen

Poliser med förstärkningsvapen fanns på plats i Skiftinge under natten och morgonen. Enligt Christer Sjöqvist är det en fråga om arbetsmiljö för de poliser som arbetar med utredningen.

– Får man in ett ärende där någon kan ha använt skjutvapen så säkrar vi upp arbetsmiljön. Det är helt enligt rutin, säger Christer Sjöqvist.

Vill ha hjälp från allmänheten

Polisen uppmanar personer som gjort iakttagelser eller vet något om händelsen att höra av sig till polis som befinner sig i området eller ringa polisen på telefonnummer 114 14.

Enligt Christer Sjöqvist kommer polisen prioritera att vara synlig i Skiftingeområdet de närmaste dagarna.

– Vi kommer vara där till och från, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer