Polisens kriminaltekniker arbetar med en brottsplatsundersökning på platsen. Foto: Pontus Stenberg

Misstänkt mord norr om Flen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern har hittats död i Flens kommun under natten mot lördag. En 36-årig kvinna har gripits misstänkt för mord.

Polisen larmades strax efter midnatt till ett fritidshus beläget norr om Flen efter att SOS hade tagit emot ett samtal som tydde på att ett våldsbrott hade skett.

En 36-årig kvinna greps i anslutning till brottsplatsen. Hon anhölls senare under lördagen på sannolika skäl misstänkt för mord. Vilken relation kvinnan hade till offret är ännu oklart men båda två är hemmahörande i Stockholms län.

– Vi utgår ifrån att de kände varandra på något sätt eftersom de befann sig i ett fritidshus tillsammans, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Den misstänkta kvinnan samt andra personer som kan vara vittnen till händelsen kommer att höras under lördagen.

– Vi tror att det kan ha varit den 36-åriga kvinnan själv som larmade oss i natt, men det kan vi inte vara säkra på. Vi misstänker också att det är våld som har förorsakat dödsfallet, men vilken typ av våld kan vi inte gå in i i nuläget. Det vet vi först efter att kroppen har genomgått en rättsmedicinsk undersökning.

Polisens kriminaltekniker arbetar med en brottsplatsundersökning under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.