Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har spärrat av en del av receptionen. Under en soffa syns blodspår. Foto: SVT

Misstänkt mordförsök i Katrineholm – man attackerad på vårdcentral

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på onsdagsmorgonen misstänks en man i 40-årsåldern ha gått till attack med ett vasst tillhygge mot en man i 55-årsåldern. Misshandeln utreds som försök till mord.

Klockan 07.56 larmades polisen till vårdcentralen Nävertorp i Katrineholm. En man i 40-årsåldern ska ha misshandlat en person med ett tillhygge och därefter lämnat platsen.

Mannen kunde gripas i närheten av platsen där misshandeln ägt rum.

– Det verkar inte handla om en anställd som drabbats utan två personer som var där av någon anledning, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Mannen fick föras till sjukhus med ambulans

Den misshandlade mannen var vaken och talbar, men fick föras till sjukhus med ambulans. Enligt polisen ska det inte handla om livshotande skador.

Brottsplatsen är avspärrad, meddelar polisen. Tekniker är på plats och man håller förhör med vittnen.

– Vi försöker samla in så mycket information som möjligt, men vi vet inte just nu om personerna känner varandra eller inte, säger Dennis Johansson Strömberg.

Tidigare dömd för våldsbrott

Den misstänkte mannen är sedan tidigare dömd för bland annat narkotikarelaterade brott och även våldsbrott. Vid halv elva på onsdagen meddelades att han är anhållen på beslut av åklagare.

Polisens kriminaltekniker har anlänt till vårdcentralen för att göra en brottsplatsundersökning. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.