Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vår tidigare direktrapportering från brottsplatsen. Foto: SVT

Ung man skjuten till döds vid gymnasieskola i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 18-årsåldern sköts till döds i närheten av en gymnasieskola i Eskilstuna på torsdagseftermiddagen. Enligt polisen var mannen elev på skolan.

Det var vid 15.30-tiden på torsdagen som polisen larmades om höga smällar på Krongatan i centrala Eskilstuna.

Strax efter klockan 17 uppgav polisen att en man avlidit och att händelsen utreds som mord. Ingen är ännu misstänkt efter skottlossningen.

Enligt uppgifter till SVT har den man som sköts till döds tidigare dömts för inblandning i en skjutning i Eskilstuna. Händelsen utspelade sig i ett bostadsområde i höstas. Mannen dömdes då till ungdomsövervakning.

Under torsdagskvällen bekräftade polisen att den döde mannen är känd från tidigare utredningar och kan kopplas till kriminella nätverk. Han var elev på Rekarnegymnasiet, men enligt polisen så tyder inget i nuläget på att dådet hade någon koppling till skolmiljön.

Skedde vid skola

Skottlossningen inträffade i närheten av gymnasieskolan, på parkeringen mellan skolan och Krongatan.

– Det hände precis när jag kom ut från skolan. Jag såg en massa folk som var ledsna och stod på parkeringen. Sen kom polisen och ambulansen. Det känns hemskt, säger en elev som SVT har talat med.

Stora avspärrningar upprättades på brottsplatsen och en polishelikopter fanns i luften ovanför.

Även ett område vid Mälarsjukhuset, dit den skottskadade mannen fördes, spärrades av. Enligt vittnesuppgifter var ett 20-tal personer samlade utanför vid sjukhusets akutmottagning, och ett stort antal poliser var också på plats där.

Förskolebarn i närheten av skotten

Precis i närheten av avspärrningarna vid Rekarnegymnasiet ligger även en förskola och enligt uppgifter till SVT så befann sig en del av barnen utomhus i samband med skottlossningen.

– Vi har nu läget under kontroll. Barnen kan hämtas på ett säkert sätt men vårdnadshavare får ta en annan väg för tillfället, säger Eleonor Klint, biträdande rektor på Krongatans förskola.

POSOM-grupp på plats

Eskilstuna kommun meddelade vid 18-tiden att den lokala POSOM-gruppen är aktiverad. De finns vid brottsplatsen för att möta upp personer i området som eventuellt är i behov av psykosocialt stöd.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En död efter skottlossning vid gymnasieskola i Eskilstuna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet