Hör åklagare Reena Devgun uttala sig om 21-åringens inblandning i inbrottet på Vaxholm. Foto: TT/Arkiv

Misstänkt domkyrkotjuv tidigare åtalad för båtkupp

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som i dag har häktats misstänkt för att ha stulit domkyrkoregalierna i Strängnäs är också åtalad för ett annat brott. Han misstänks ha gjort inbrott i en butik och stulit kläder – och flytt från brottsplatsen i en båt, precis som gärningsmännen i domkyrkokuppen.

Inbrottet i klädaffären skedde natten mellan den 17 och 18 maj i Vaxholm, och gärningsmännen fick med sig kläder till ett värde av 165 000 kronor. 21-åringen och en annan man, en 23-årig man också han från Åkersberga, greps bara någon timme efter inbrottet.

Flydde i båt

Enligt polisen ska männen ha använt en stulen lastbil för att frakta stöldgodset från Vaxholm till en båt. Ett vittne hade slagit larm om en båt med släckta lanternor som färdades i hög fart, och polisen kunde senare gripa dem i hamnen i Österskär.

De satt häktade i drygt en vecka innan häktningen hävdes. Åtalet väcktes den 17 augusti och gäller dels inbrottet, dels för lastbilsstölden. Rättegång väntar men något datum är ännu inte satt.

I klippet ovan kan du höra Reena Devgun, åklagare i fallet med domkyrkostölden i Strängnäs, uttala sig om en eventuell koppling mellan fallen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kuppen mot domkyrkan i Strängnäs

Mer i ämnet