Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Larmet kom vid 21-tiden på lördagen och en man sitter nu anhållen misstänkt för mord. Foto: Pontus Stenberg

Mordmisstänkt i Vagnhärad var på väg att åtalas för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Mannen misstänks ha mördat en kvinna i Vagnhärad den gångna helgen. Åklagaren uppger nu att mannen var på väg att åtalas för att ha misshandlat samma kvinna förra året.

Den mordmisstänkte, en man i 50-årsåldern, har tidigare dömts till fängelse för misshandel mot kvinnan. Han var dessutom misstänkt för ytterligare en misshandel mot henne, så sent som i september.

Enligt åklagaren Martina Valentin Lane var mannen på väg att åtalas för misshandel, men i helgen greps han istället misstänkt för mord.

– Det är djupt tragiskt, säger åklagaren som i nuläget inte vill uttala sig i skuldfrågan då mordutredningen är i inledningsfasen.

På tisdagen stod det klart att mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt Martina Valentin Lane erkänner han ett händelseförlopp som inneburit att kvinnan dött, men förnekar brott.

Misstänkta mordet i Vagnhärad

  • Kvällen den 6 januari hittas en kvinna i 50-årsåldern död i Vagnhärad efter att polisen hade larmats om ett högljutt bråk.
  • En man, även han i 50-årsåldern, kunde gripas på plats och anhölls senare.
  • Enligt polisens initiala uppgifter hade hon blivit skadad av ett vasst föremål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.