Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Erik Kammerland/SVT

Tyska skådespelerskan i Trosa: ”Det här är den perfekta platsen”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen stängdes centrala delar av Trosa när ett 50-tal personer från ett tyskt filmproduktionsbolag intog staden för att spela in den i Tyskland populära tv-serien Inga Lindström.

För tjugonde året i rad är tyska skådespelare i Sverige för att spela in kärleksserien Inga Lindström. Den här gången var det återigen dags för en inspelning i Trosa.

– Det vackra landskapet är den perfekta bakgrunden för våra känslofyllda historier om familjer, hemligheter och kärlek och det har nästan blivit en egen karaktär i sig, säger Susanne Bille, produktionschef på Bavaria Fiction.

Näst största serien i Tyskland

Sedan starten 2003 har bolaget filmat på flera orter i Sverige, men främst i de södra och mellersta delarna. I Sörmland sker inspelningarna i både Nyköping och Trosa.

Tv-serien spelas in under fyra månader, alltid när det är sommar, och börjar sändas från oktober och under hela vintern i Tyskland. Uppemot fem miljoner människor ser varje avsnitt och serien rankas som den näst största i Tyskland.

Hör skådespelarskan Vanessa Rottenburg om dagens filmning och hur det var för henne att komma till Sverige och Trosa för första gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.