Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vissa har en klump i magen på grund av boendefunderingar, menar Erik Wikander. I klippet hör du mer om varför initiativet med nattjour tagits. Foto: SVT och Fredrik Sandberg/TT

Mäklare startade nattjour för att lindra bostadsoro: ”Finns de som har en riktig klump i magen”

Uppdaterad
Publicerad

Oro över räntehöjningar, elpriser och boendeekonomi i allmänhet får en del att ligga vakna på nätterna. Det fick mäklarkedjan att ta till ett ovanligt grepp: En jour för att svara på människors oro även mitt i natten.

Det är Svensk Fastighetsförmedling som i början av november lanserade nattrådgivning. Detta enligt dem för att minska stress och oro över bostadsmarknaden.

Vice vd Erik Wikander tror fortsatt att majoriteten av de samtal som företaget har med kunder kommer att ske på dagtid, men han menar ändå att nattjouren inte bara är ett slags marknadsföringsknep.

– Det är det ju inte i och med att vi har en bemanning som tar frågeställningar. Det är en stor seriositet kring den här oron som finns.

Bostadsmarknaden har sett en ganska kraftig nedgång det senaste året, där bostadsrättspriser gått ner 11 procent och villapriser gått ner 6 procent i Sörmland.

I klippet hör du Erik Wikander om nattrådgivningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.