Foto: SVT

Nicklas överlevde 21 dagar naken i vildmarken

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Lautakoski från Katrineholm är äventyraren som bland annat cyklat till Kina för miljöns skull, men det senaste äventyret var det tuffaste han varit med om hittills. Han tillbringande tre veckor naken i vildmarken i Australien.

– Det är det värsta jag har varit med om. Jag kan skratta åt det nu, men varje minut var en kamp för tillvaron.

Nicklas Lautakoski har varit med i ett av tv-kanalen Discovery Channels överlevnadsprogram där det gällde att klara sig naken 21 dagar i vildmarken i Australien med bara en pryl med sig och han valde att ta med sig en kniv.

– Den var bra att hugga träd med, och tillräckligt liten för att  kunna skära med och sedan gav den också styrka till mig. Jag har döpt den till Oden, säger Nicklas.

Åt myror och kaktus

Maten han åt bestod mest av gräshoppor, myror och kaktus. På dagarna var det stekhett och nätterna var kalla. Fötterna tog stryk av att gå på savannen.

– Det var som att gå på en grusväg med sylvassa små stenar överallt. Fötterna blev svullna, torra och började spricka och det värkte som bara den hela tiden.

Kaninskinn blev en sko

Räddaren i nöden blev en kanin som han lyckades fånga och slakta. Av skinnet gjorde han en sko.

– Skinnet räckte bara till en sko, så jag fick variera varannan timme ungefär, men en sko är bättre än ingen sko, skrattar Nicklas.

”Godaste måltiden”

Vad gjorde du av kaninköttet?

– Det grillade jag och åt upp. Det var den godaste måltiden jag någonsin ätit. Fy fasen, det kommer jag aldrig att glömma.

Programmet visades i USA i söndags och det kommer även att visas i Sverige, men inget datum är satt ännu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.