Kent efter sista spelningen någonsin, i Stockholm 17 december 2016. Från vänster: Sami Sirviö, Joakim Berg, Markus Mustonen och Martin Sköld. Foto: Pontus Lundahl/TT

Nu återuppstår Kent – fast i körform

Publicerad

I höst kan alla Kentfans återuppleva Eskilstunabandets låtar i en ny tappning. Detta när Studiefrämjandet drar igång en kör – som bara sjunger Kentlåtar.

Efter en lång avskedsturné och tre utsålda stora spelningar i Stockholm lades ett av Sveriges största pop- och rockband i vintras ned. Eskilstunabandet Kent hade innan dess släppt tio album och har en av många älskad låtskatt.

Nu är bandets musik åter aktuell, men den här gången i körform. Studiefrämjandet i Stockholm drar under hösten nämligen igång Kentkören.

Musikgruppen Kent lägger ner

Bjuder in till mässa

”Studiefrämjandet vill göra något för de röster som sjungit med i konserter genom åren så nu bjuder vi in till gemensam mässa”, skriver Studiefrämjandet på sin hemsida.

Kursen hålls vid 12 tillfällen, kräver ingen förkunskap och avslutas med en konsert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikgruppen Kent lägger ner

Mer i ämnet