Nu kan Rosvalla låsas efter lång tid av vandalism

Publicerad

Efter den senaste vågen av skadegörelse kan nu låsta dörrar på kommunens sportanläggning Rosvalla i Nyköping snart vara verklighet.

Sedan invigningen 2014 har den 40 000 kvadratmeter stora anläggningen varit i princip helt öppen för allmänheten. Men nu kan det vara slut med det.

Låsta dörrar

Enligt säkerhetssamordnaren Robert Nilsson vid Nyköpings kommun och Sörmlandskustens räddningstjänst så är en låsning av vissa dörrar mycket nära.

– Det förs diskussioner i detta nu, säger han.

Avlägset med kameror

Samtidigt fortsätter diskussionerna kring övervakningskameror i lokalerna. Just nu förbereds en ansökan till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY), men handläggningstiden är lång och enligt Robert Nilsson kan det dröja två-tre år innan kameror kan vara på plats.

– Den här tillträdesbegränsningen vi tittar på tror jag kommer att ge oss verktyg. Det som har saknats är en grund för att avvisa en obehörig från platsen eftersom hela anläggningen är allmän plats, säger Robert Nilsson.

Säkerhetssamordnaren Robert Nilsson berättar i videon ovan om varför dörrarna på Rosvalla snart kan vara låsta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.