Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föräldrarna bakom överklagan menar att beslutet inte gått rätt till. Hör dem berätta varför i klippet. Foto: SVT/Frida Gunnvald

Nu överklagar föräldrar nedläggningen av högstadiet på Årbyskolan

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet att lägga ner högstadiet på Årbyskolan i Eskilstuna har inte gått rätt till – det menar ett 20-tal föräldrar som nu överklagar beslutet till förvaltningsrätten.
– Vi hoppas att beslutet rivs upp, säger föräldern Ida Johansson.

Det var tidigare i juni som grundskolenämnden i Eskilstuna tog beslutet att lägga ner högstadiet på Årbyskolan. Bakgrunden är låga studieresultat och att många elever har flyttat till andra skolor.

Beslutet har väckt starka reaktioner från bland annat elever och föräldrar. Nu har flera föräldrar gått samman och gjort en gemensam överklagan.

Föräldrarna menar att beslutet av flera anledningar inte är lagligt då det till exempel tagits av en nämnd och inte i kommunfullmäktige. De tycker även att underlaget är bristfälligt.

Mikael Edlund (S) är ordförande i grundskolenämnden. Han menar att beslutet har gått rätt väg.

– Men självklart har de rätt att överklaga, säger han.

Hör föräldrarnas kritik i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.