• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Nu ska Svealandsbanan börja byggas

Uppdaterad
Publicerad

I dag tog infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) ett första spadtag för Svealandsbanan som byggs ut till dubbelspår mellan Strängnäs och Härad.

Sträckan är åtta kilomenter lång och kostar 1,8 miljarder kronor att bygga. Arbetet med det nya dubbelspåret ska vara klart 2017 och investeringen görs för att förbättra kapaciteten och öka punktligheten.

– Oerhört värdefullt för Strängnäs att få den här investeringen. Vi får halvtimmestrafik morgon och kväll i pendelutsatta lägen, säger kommunstyrelsens ordförande Jens Persson (C).

– Det här är en viktig komponent till den kanske viktigaste investeringen, som också pågår och det är byggnationen av Citybanan i Stockholm.Det här är en del i en paketlösning för hela Mälardalen, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.