Kungliga regalier stals från en monter i Domkyrkan i Strängnäs. Nu har en person anhållits. Foto: Polisen

Ny person anhållen för domkyrkokuppen i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Igår anhölls ytterligare en man misstänkt för inblandning i regaliestölden från Strängnäs domkyrka i augusti.

– Personen som anhållits är intressant i utredningen. Förhör kommer att genomföras inom kort och jag kommer därefter ta ställning till det fortsatta frihetsberövandet, säger kammaråklagare Reena Devgun, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare sitter en 21-årig man häktad i ärendet på sannolika skäl misstänkt för grov stöld. Mannen som anhölls igår är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Kuppen mot domkyrkan

– Det är en man i medelåldern, hemmahörande i Stockholm, säger Filippo Bassini, gruppchef på polisens enhet för artskydds- och kulturarvsbrott.

På vilket sätt mannen misstänks ha varit inblandad i stölden vill Bassini inte svara på.

Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten skadades några av de begravningsregalier som blev kvar vid stölden vid kuppen. På grund av dessa uppgifter är den häktade 21-åringen nu även misstänkt för försök till grov stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kuppen mot domkyrkan

Mer i ämnet